Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra2023. március 30. | Ma Zalán napja van.

Eseményeink

18
12
2019

Az ünnephez közeledve egyik reggel izgatott gyerekek állták körbe a szépen feldíszített karácsonyfát. Közös éneklés és verselés után a gyermekek boldogan bontották ki az ajándékokat, melyek egy része az óvodai életet színesíti, míg másik része hazakerült a fa alá. A csemeték több csomagot is haza vihettek, mivel adománygyűjtést is szerveztünk, melyre rengeteg játékot, könyvet, ruhát kaptunk. Ezeket gyermekeink nevében is köszönjük szépen!

Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánnak a Magyar utcai óvoda gyermekei és dolgozói!

21
02
2018

A Farsang vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, hosszú, vidám télbúcsúztató időszak. Beszélgetünk a régi farsangi szokásokról, feldíszítjük a csoportszobát, énekelünk, táncolunk, verselünk, maszkokat készítünk, karneválost játszunk, seprűs táncokat járunk, játszunk a lufikkal,finom fánkot eszünk….

21
12
2017

Az adventi hetek, a karácsonyvárás egyik legjelentősebb ünnepi időszakunk az év során. Elmélyülünk, átgondoljuk mindennapjainkat. Egy kicsivel többet foglalkozunk a szeretettel, a családdal, az otthon melegével. Ezeket az értékeket már kisgyermekkorban kell elplántálnunk gyermekeinkben, hogy felnőve igazi belső értékké, életelvvé válhassanak. Az ünneppel együtt jár az ajándékozás, az üdvözlőlapok küldése és a karácsonyi hangulatú díszítés, valamit a karácsonyfa állítás szokása is. 

06
12
2017

December 6-a, vagyis Mikulás napja kicsi és nagy gyerekek számára egyaránt fontos időszakasza az évnek – és nem csak a kis csizmába rejtett édességek, ajándékok miatt, hiszen minden gyermek vágya, hogy találkozhasson a Mikulással és az ajándékaival. A Mikulás ellátogat az óvodánkba és a gyermekek énekkel, versekkel fogadják.

11
11
2017

Beszélgetünk a Márton-legendáról, folyamatosan, az egész hét folyamán ismerkednek a körjátékokkal / Siess libám… Egyél libám…Hatan vannak/ , versekkel, mondókákkal, mesével / Gőgös Gúnár Gedeon/ , „libás” rajzolással, színezéssel, bábok készítésével. A nagyok meghívják a kicsiket egy kis mulatozásra, finom zsíros kenyeret eszünk lila hagymával, miután mindenki előadta a libákról tanult verseket, mondókákat. Együtt eljátszuk a dalos játékokat.

04
11
2017

Ahol bebizonyosodik, hogy a tök nem egy unalmas zöldség, hanem nagyon finom és tápláló étel. Ráadásul igencsak szórakoztató  dolgokat készítünk, itt az alkalom megtapasztalni!

Töklámpás faragás, tökös ételek kóstolója, kézműves játszóház, tökkel kapcsolatos mesék.


04
10
2017

A hét folyamán megismerkedünk a szüret jelentésével. A néphagyományt ápolva különféle tevékenységeken vesznek részt a gyerekek pl.: az udvaron piacot rendezünk be és a nagyobb gyermekek az eladók a többiek a vásárlók, valamint gyümölcs kóstolás, táncolás, vigadalom.

Hol vagyok? Magyar Ovi / Eseményeink

Kiskunhalasi Napsugár Óvodák

6400 Kiskunhalas, Ady Endre utca 4
06-77/421-812
adyovoda @ freemail.hu